Garantie en klachten

Garantie

Wij geven om onze producten en doen logischerwijze ons best om deze in topconditie aan u te leveren. Toch komt het wel eens voor dat er iets gebeurd waardoor u aanspraak kunt maken op garantie.
Wij bieden standaard 3 maanden garantie op productiefouten van onze producten. In dit geval wordt je sieraad kosteloos gerepareerd.

Is jouw sieraad op een andere manier kapot gegaan, denk hierbij aan breuk, blijven hangen etc., dan valt dit niet onder garantie maar onder reparatie. Voor reparatie gelden andere kosten en voorwaarden.

Mocht er iets kapot zijn gegaan aan je sieraad, neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Klachten

We raden u aan om klachten eerst bij ons kenbaar te maken door te mailen naar amsterdam.sieraad@haarstijl.com. Leidt dit niet tot een oplossing, dan is het mogelijk om uw geschil aan te melden voor bemiddeling via Stichting WebwinkelKeur. Vanaf 15 februari 2016 is het voor consumenten in de EU ook mogelijk om klachten aan te melden via het ODR-platform van de Europese Commissie. Dit ODR-platform is te vinden op http://ec.europa.eu/odr . Wanneer uw klacht nog niet elders in behandeling is dan staat het u vrij om uw klacht te deponeren via het platform van de Europese Unie.